Kreditkort – skillnader

Ett kreditkort kan vara bra att ha. Kreditkort är väldigt praktiska då de, till skillnad från kontobundna kort, alltid har pengar på sig. Detta på grund av att man handlar just på kredit, med ett lån. Detta betalas tillbaka genom faktura och man lånar av företaget som tillverkade kortet. Vilket företag man har är det som bestämmer hur lång tid man har på sig att betala fakturan. Kreditkort är bra att ha i slutet av månaden innan lönen kommit, då kontot börjar bli tomt. Då kan man alltså handla som vanligt i alla fall!

kreditkortKreditkort, bankkort och kontokort – vad är skillnaden?
Ett betalkort är nästan som kreditkort; man betalar med det men betalar ingenting själv förrän fakturan kommer. Det blir ett lån och det betalas tillbaka i slutet av månaden. Då betalar man hela månadens inköp på samma gång. Ett bankkort har inga krediter utan när man handlar med det dras istället pengar från ens konto och man kan handla tills dessa är slut. Ett kreditkort däremot är mycket mera fritt. Det går att handla hur mycket som helst bara det betalas tillbaka – men man behöver inte betala ränta om fakturan betalas i tid och man kan själv välja om man vill betala allt på en gång eller göra delbetalningar på månadens inköp.