Vaccination i Stockholm

Vaccination är något som kan vara livsavgörande. Det finns sjukdomar i andra länder som utan vaccination kan leda till långa sjukdomsförlopp eller i värsta fall döden. Vaccination mot exempelvis gula febern och japansk encefalit, som är dödliga sjukdomar, räddar massor av människor från att drabbas av dem. Även vaccination mot andra sjukdomar som inte är dödliga är otroligt bra då man som vaccinerad besparar sig möjliga sjukdagar efter hemkomsten. Speciellt viktigt att tänka på vaccination är inför resa till länderna i Asien och vissa delar av Afrika.

vaccination stockholmStockholms vaccination
I Stockholm finns av den här anledningen ett stort antal vårdcentraler, sjukhus, mottagningar specialiserade på vaccination och privatläkare som vaccinerar patienter mot allt möjligt. Vissa av klinikerna har drop in-mottagningar, något som är bra under till exempel influensaperioden då många vårdcentraler kan vara fullbokade.

Nackdelen med drop in-mottagningar är att många människor kan söka sig dit samtidigt och att det då blir långa köer och en aning oorganiserat när ingen har en bokad tid. Å andra sidan finns det i Stockholmsområdet många kliniker för vaccination Stockholm och det är inte svårt att ta sig från ett ställe till ett annat med hjälp av kollektivtrafiken. De allra flesta ligger nära en station längs tunnelbanan, pendeltåget eller bussen.