Vadderade kuvert, skillnader

Det finns otroligt många olika ställen du kan köpa vadderade kuvert på, och det finns ganska många olika varianter på dem. Det finns de som är vadderade med bubbelplast, de med rivet papper och de som bara har dubbelt lager tjockare papper. Olika typer av vadderade kuvert fungerar olika bra för olika föremål så klart. Bubbelplasten kan vara bra för föremål som inte är så sköra då just den här typen inte skyddar så bra mot stötar och slag. Däremot är de väldigt bra om du inte vill att det ska bli blött i ditt vadderade kuvert eftersom vattnet inte tar sig igenom plasten. Om du ska skicka något som är ganska skört, så som glasfigurer eller liknande, så kan det vara bra att först skydda den med bubbelplast innan du lägger ner den i ditt vadderade kuvert. Men det själva vadderade kuvertet skall helst vara ett med rivet papper i linningen då detta skyddar bra mot stötar. När du köper postens egna vadderade kuvert så får du även porto upp till 2 kg i priset, så det är bara att lägga på lådan sen utan någon mer huvudbry, och tvärt om ifall du skulle köpa något som inte kommer från posten.